Szúnyogháló
Mi a Zolnik redőnynél azt tűztük ki célunknak, hogy minden ügyfelünk elégedett legyen a munkánkkal. Sajnos elég sokszor találkozunk olyan kivitelezésekkel, amelyek az ügyfeleink és a mi igényeinknek sem felelnek meg. Hisszük azonban, hogy kicsit több odafigyeléssel és megfelelő szakértelemmel a redőnye lakása dísze is lehet!
Kerülje el a kellemetlen meglepetéseket, tekintse meg néhány referenciánkat, kalkulálja ki redőnye várható költségeit és keressen minket bizalommal!
Redőny motorizálás
Szörényi Levente redőnye
Szörényi Leventének meglévő redőnyeit motorizáltuk, ezúton is köszönjük a képet!
Alumínium redőnyök Piliscsabán
Motoros alumínium redőnyök egy piliscsabai családi házon
Automatizált alumínium redőnyök
Alumínium redőnyök Budapesten
Terasz beépítése alu redőnyökkel
Motoros aluredőny Budapest II. kerület
A motoros alumínium redőny a legkényelmesebb megoldás.
Használja árkalkulátorunkat redőnyei várható költségeinek kiszámításához
Vagy nézze meg teljes redőny árlistánkat.
Árkalkulátor
Összesen: 0 Ft + 27% ÁFA
Tetszik az ajánlat?
Adja meg elérhetőségét
  • 2 órán belül visszahívjuk
  • 2 év garancia aluminium redőnyökre
vagy hívjon minket azonnal, akár hétvégén is!
Rólunk mondták
"A ZolNik-tól aluredőny és motoros roletta felszerelését rendeltük meg az épület egyes helyiségeihez. Korrekt áron, korrekt munkát végeztek, ajánljuk mindenkinek."
H.Henrik (ELTE TTK) (Budapest)
"Bankfiókunkban motoros redőny került felszerelésre, jó választás volt a ZolNik, munkájukkal teljes mértékben meg vagyunk elégedve."
K. István (OTP Bank / Deák tér) (Budapest)
"A szúnyoghálónak nálunk – munkánk jellegéből adódóan – nagy jelentősége van. Ennek felszerelésére a teljes épületen a ZolNik-ot bíztuk meg. Nem bántuk meg!"
Sz. Zoltán (Zimbó Húsipari Kft.) (Budapest)
  • Ingyenes visszahívás
  • Ingyenes kiszállás
    (Pest megye, 30000 Ft rendeléstől)
  • Ingyenes felmérés
  • Barátságos árak
  • Akár 2 év garancia
  • Hétvégén és munkaszüneti napokon is
Nyitvatartás
H-P: 8:00-18:00
Szo: 10:00-16:00


Zavarják a szúnyogok, irtózik a rovaroktól? 

Nincs még egy olyan embert, akit ne idegesítenének a szúnyogok. Sokan rettegnek a különböző rovaroktól. Ráadásul, ha enyhe az ősz (és ez egyre inkább jellemző), a vérszívók és egyéb rovarok elleni harc nem ér véget augusztusban. Bosszantó, ha nem tudunk tőlük nyitott ablak mellett aludni éjszaka, vagy nyugodtan beszélgetni, vacsorázni, tévét nézni a lakásban.

A szúnyogcsípés ráadásul napokig viszkethet. És ki ne ismerné a falon maradó nyomokat a vége láthatatlan csaták után?
A megoldás Önnek is elérhető közelségben van! Keressen bennünket, ha profi szúnyoghálót szeretne ajtóira, ablakaira vagy redőnyeire tenni!
Az alábbiakban összeírtuk Önnek a szúnyogháló felszerelésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Ha további kérdése lenne, kérjük, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Rovarhálók legfőbb előnyei:


Mikor jó választás a szúnyogháló?

Szúnyoghálót gyakorlatilag bármely nyílászárón alkalmazhatunk, vagy akár nagyobb teraszokat és erkélyeket is lezárhatunk vele. Az üvegszálas szúnyoghálók legnagyobb előnye, hogy nem csökkentik komfortérzetünket, vékony szálaik miatt ugyanis „láthatatlanok”. A szúnyogháló szerelhető ablakra, ajtóra, télikertre, szaletlire, erkélyre vagy akár teraszra, a lehetőségek tárháza szinte korlátlan. Ráadásul a szúnyogháló hosszú évekig megbízhatóan óvja otthonát – nemcsak a szúnyogoktól, mindenféle repülő rovartól is.

Az idő vasfogát leginkább az alumínium keretes szúnyoghálók bírják, anyagukból adódóan nem károsítja sem az erős napsugárzás, sem a hűvös, csapadékos időjárás. A műanyag keretes szúnyoghálók szintén hosszú éveket bírnak esetleges vetemedés és elöregedés nélkül.
A hálók anyaga üvegszálas, így az időjárás csak hosszú évek elmúltával tudja elöregíteni őket - ez években kifejezve kb. 10-15 évre is tehető. A tépőzáras, barkácsboltban megvásárolható szúnyoghálókkal ellentétben az általunk gyártott szúnyoghálók garantáltan 5 évnél többet is kibírnak, így áruk nagyon hamar megtérül. Bármilyen meghibásodás esetén a szúnyoghálóink alkatrészei cserélhetők, még maga a háló is, így ha szúnyoghálója elöregszik, esetleg elromlik a hosszú évek során, nem kell újat rendelnie. Elég csupán az elhasználódott részeit cserélni, így újra hosszú évekre élvezheti szúnyoghálója hatékonyságát és természetesen jóval kedvezőbb áron, mintha új szúnyoghálót rendelne.

A szúnyogháló fajtái

A szúnyoghálók között két fő típust különböztetünk meg. Az egyik típus a fix szúnyogháló, amit elsősorban ablakokra vagy olyan nyílásokra szerelünk, ahol nem szükséges az átjárhatóság miatt nyitnunk a szúnyoghálót. A másik a mobil (mozgatható) fajta, amit elsősorban ajtókra vagy olyan nyílásokra szerelünk, ahol szeretnénk közlekedni, így szükség van a hálók nyitására és zárására.

A fix szúnyoghálók között megkülönböztetjük a műanyag és az alumínium fix keretes szúnyoghálókat, amelyek profiljaik méretében és anyagában térnek el egymástól. A műanyag keretes szúnyoghálókat elsősorban kisebb felületekre szoktuk ajánlani, valamint akkor, ha valaki elsősorban a kedvezőbb árfekvést keresi. Az alumínium keretes szúnyoghálók legnagyobb előnye, hogy szinterezéssel gyakorlatilag bármilyen szín elérhető a keretnél.
Másik előnye, hogy a keret erőssége miatt nagyobb felületek is gond nélkül lefedhetők. Mobil szúnyoghálók között megkülönböztetjük a rolós, a fix keretes toló, a fix keretes zsanérral nyíló, illetve a pliszé szúnyoghálókat. A mozgatható szúnyoghálóink kizárólag alumínium kerettel készülnek, így élettartamuk rendkívül hosszú, valamint szinterezéssel itt is hatalmas színválaszték érhető el.

A szúnyogháló színei

A fix műanyag keretes szúnyogháló csak fehér és sötétbarna színben érhető el. Az alumínium keretes szúnyoghálók keretei alapesetben szintén fehér és barna színben érhetők el, legyen az mobil vagy fix szúnyogháló. Az alumínium keretes szúnyoghálók legnagyobb előnye azonban, hogy a RAL színminta bármely színére lehet por festeni vagy akár 3 fajta gyári fa erezetes (aranytölgy, dió és mahagóni) fóliával rendelni.

A szúnyogháló motorizálása

Szúnyoghálók motorizálása sajnos nem megoldható, így a mobil szúnyoghálókat, esetleg toló vagy pliszé szúnyoghálókat minden esetben emberi erővel kell mozgatni. Könnyű kezelhetőségük és szerkezetük könnyű súlya miatt a nyitásuk és zárásuk azonban minden korosztály számára problémamentesen megoldható. Meglévő (akár motorizált) redőnyét azonban könnyen tudjuk szúnyoghálózni!

Kiegészítők szúnyoghálóhoz

Fix alumínium keretes szúnyoghálók esetén léteznek elfordítható rögzítő pántok, amelyek a keretre vannak szerelve, így számtalan esetben megoldható, hogy a fix keretes szúnyoghálót kívülről megközelíthetetlen nyílászárókon is tudjuk alkalmazni.

A fix szúnyoghálókat alapesetben kívülről csavarokkal rögzítjük a nyílászáró keretére, azonban ez a megoldás nem mindig alkalmazható, például emeletek esetében, amennyiben az alak előtt nincs erkély. Az imént felsorolt eseteken tehet jó szolgálatot az elfordítható rögzítő pánt, így a szúnyoghálót csak belülről behelyezzük az ablaknyílásba, és a pántok elfordításával stabilan rögzíteni tudjuk. A pántok egyik előnye, hogy a szúnyogháló bármikor kivehető a nyílászáróból. Zsanéros szúnyoghálós ajtók esetében lehetőség van rugós zsanért használni, amelynek a segítségével az ajtó a nyitás után automatikusan bezáródik, így nem kell az ajtó zárásával külön bajlódnunk. Rolós rendszerű szúnyoghálók esetén lehetőség nyílik csillapító rugó beszerelésére, ennek segítségével a rugó nem rántja vissza a szúnyoghálót a tokjába, így megakadályozva az esetleges háló visszacsapásokat, ami károsíthatja a szúnyoghálót.

Milyen anyagokat használunk a szúnyogháló szerelésekor?

Fix keretes szúnyoghálóknál elérhető műanyag és alumínium keret, mozgatható típusoknál csak alumínium keretű szúnyoghálókat gyártunk. A hálók anyaga minden esetben üvegszálas műanyag háló, szinte láthatatlan, és minden szála hegesztéssel van a metszési pontokban összeerősítve, így esetleges sérülés esetén a háló nem bomlik tovább. A háló színe minden esetben világosszürke.

A szúnyogháló felszerelésének folyamata

A szúnyoghálók gyártása és felszerelése előtt minden esetben egy előre egyeztetett helyszíni felmérést tartunk, ahol megismerjük a megrendelő kívánságait, majd a pontos felmérés után árajánlatot készítünk. Az árajánlat elfogadása után indulhat a gyártás, aminek folyamán a szúnyoghálókat pontosan méretre gyártjuk. A helyszínen csupán a fix keretes vagy mobil szúnyoghálók összeállítása, valamint felszerelése marad. A mozgatható szúnyoghálók összeszerelése pár percet vesz igénybe mérettől függően, a felszerelésük alapesetben szintén néhány percbe kerül csupán.

A fix szúnyoghálók készre gyártva érkeznek a helyszínre, így azok felszerelése még kevesebb idő alatt elvégezhető. Ideális eseteken a szúnyoghálók felszerelése 5-15 percet vesz igénybe mérettől függően. A szerelési időt megnövelheti, ha régi típusú redőnyre kell felszerelnünk a szúnyoghálót, esetleg ajtókilincs miatt kiemelő keretet kell készítenünk. A szerelés várható idejéről a felméréskor minden esetben tájékoztatjuk a megrendelőt.

Mekkora felfordulással jár a szúnyogháló felszerelése?

A szúnyoghálók szerelése jár a legkisebb felfordulással termékeink (pl. alumínium redőny, elektronikus redőny) felszerelései közül. A szúnyoghálók szereléséhez az esetek 80%-ában nem kell fúrnunk vagy vágnunk, mivel a szúnyoghálók pontosan méretre gyártva kerülnek a címre, így csupán csavaroznunk kell, ami nem jár különösebb kosszal. Amennyiben mégis fúrnunk, esetleg méretre igazítanunk kell valamit, akkor sem kell nagy koszra és felfordulásra számítani, de természetesen a munka végeztével összetakarítjuk a törmeléket.

Garancia a szúnyoghálóra

Szúnyoghálóinkra minden esetben minimum 1 év garanciát vállalunk. Nagyobb értékű termékeink, esetleges speciális kívánságok esetén a garancia 2 évre is kiterjedhet.

Hogyan érdemes tisztítani, karban tartani a szúnyoghálót?

A szúnyoghálók nem igényelnek különösebb karbantartást, tisztításuk pedig nedves ronggyal, esetleg tisztítószerrel könnyedén elvégezhető. A keretek esetében ügyelni kell, hogy csak puha ronggyal vagy szivaccsal töröljük át, ugyanis a durva anyagok karcolhatják a szúnyogháló keretek festését!

Szúnyogháló árak

Az ár minden esetben tartalmazza a kiszállás*, gyártás és felszerelés teljes költségét. Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák! Áraink 410 Ft-os Euro árfolyamig érvényesek!

*A helyszíni felmérés Budapesten és 30 km-es körzetében ingyenes (nettó 60000 Ft feletti megrendelés esetén) és nem jár semmilyen kötelezettséggel! (Távolabbi települések esetében kilométerenként 150 Ft útiköltséget is felszámolhatunk a megrendelés mennyiségétől függően)

Nagyobb megrendelések esetén különböző kedvezményeket biztosítunk megrendelőink számára!  

Kis mennyiségű megrendelés esetén a felméréskor kiszállási díjat is felszámolhatunk! A pontos részletekről telefonon előre tájékoztatjuk.

Szúnyogháló javítás 

Természetesen vállaljuk az általunk, de akár más gyártók által készített szúnyoghálók javítását is. A javítás legnagyobb előnye, hogy általában egy új szúnyogháló árának töredékéből meg lehet javítani a meglévőt. A helyszíni felmérés során árajánlatot szoktunk adni a javítás teljes költségére. Amennyiben kollégánk úgy találja, hogy nem érdemes javítani a szúnyoghálót, mert annyira rossz állapotban van, természetesen nemcsak a javítás várható költségeire adunk árajánlatot, hanem egy teljesen új termékre is, így Ön el tudja dönteni, melyik megoldást választja!Hol vállalunk munkálatokat?
ZolNik redőny, a szúnyoghálók, alumínium, motoros és elektromos redőnyök specialistája