Műanyag redőny
Mi a Zolnik redőnynél azt tűztük ki célunknak, hogy minden ügyfelünk elégedett legyen a munkánkkal. Sajnos elég sokszor találkozunk olyan kivitelezésekkel, amelyek az ügyfeleink és a mi igényeinknek sem felelnek meg. Hisszük azonban, hogy kicsit több odafigyeléssel és megfelelő szakértelemmel a redőnye lakása dísze is lehet!
Kerülje el a kellemetlen meglepetéseket, tekintse meg néhány referenciánkat, kalkulálja ki redőnye várható költségeit és keressen minket bizalommal!
Redőny motorizálás
Szörényi Levente redőnye
Szörényi Leventének meglévő redőnyeit motorizáltuk, ezúton is köszönjük a képet!
Alumínium redőnyök Piliscsabán
Motoros alumínium redőnyök egy piliscsabai családi házon
Automatizált alumínium redőnyök
Alumínium redőnyök Budapesten
Terasz beépítése alu redőnyökkel
Motoros aluredőny Budapest II. kerület
A motoros alumínium redőny a legkényelmesebb megoldás.
Használja árkalkulátorunkat redőnyei várható költségeinek kiszámításához
Vagy nézze meg teljes redőny árlistánkat.
Árkalkulátor
Összesen: 0 Ft + 27% ÁFA
Tetszik az ajánlat?
Adja meg elérhetőségét
  • 2 órán belül visszahívjuk
  • 2 év garancia aluminium redőnyökre
vagy hívjon minket azonnal, akár hétvégén is!
Rólunk mondták
"A ZolNik-tól aluredőny és motoros roletta felszerelését rendeltük meg az épület egyes helyiségeihez. Korrekt áron, korrekt munkát végeztek, ajánljuk mindenkinek."
H.Henrik (ELTE TTK) (Budapest)
"Konyhabútor áruházunk bemutatótermét szerettük volna motoros alumínium redőnnyel tovább csinosítani. A ZolNik remek munkát végzett, nagyon gyorsan és főleg felfordulás nélkül! Köszönjük!"
Bodócs István (ügyvezető, knapp.hu) (Budapest)
"A Groupama Aréna Skybox páholyának árnyékolására kerestünk olyan partnert, aki nemcsak gyorsan végrehajtja a feladatot, de számíthatunk szakértelmére a technológia kiválasztásában is. A ZolNik-nál megtaláltuk, amit kerestünk: professzionális tanácsadás, precíz és gyors munkavégzés korrekt áron."
Petrőczy Dániel (Facility manager Groupama Aréna) (Budapest)
  • Ingyenes visszahívás
  • Ingyenes kiszállás
    (Pest megye, 30000 Ft rendeléstől)
  • Ingyenes felmérés
  • Barátságos árak
  • Akár 2 év garancia
  • Hétvégén és munkaszüneti napokon is
Nyitvatartás
H-P: 8:00-18:00
Szo: 10:00-16:00

Műanyag redőny szerelés garanciával

Műanyag redőny legfőbb előnyei, avagy miért a műanyag redőny mellett döntsek?

Mikor jó választás a műanyag redőny?

A műanyag redőnyök reális élettartama kb. 10-15 év, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem bírnak többet! Élettartamuk függ a külső környezeti behatásoktól és a méretüktől is. Egy dupla teraszajtón lévő redőny, amit nyáron napközben folyamatosan ér a tűző napsütés, télen pedig a hideg szél, esetleg eső vagy hó, előbb elöregedhet, mint kisebb, védettebb helyen lévő társaik.
Az elöregedés azonban hosszú évekre tehető, új redőnyök esetén nem kell tartani a meghibásodástól.
Jó hír, hogy műanyag redőnyt gyakorlatilag bárhova lehet és érdemes szerelni. Ajtóra, ablakra, belső terek elválasztására.
Mindenhol bevethető, ahol szükség van árnyékolásra, hang- illetve hőszigetelésre. Sokszínűsége miatt (a szerkezet alapból barna és fehér lehet, de a műanyag redőnypalást 10 féle színben érhető el az egyszerű fehértől egészen a fa utánzatig) a műanyag redőnyt mindenkinek ajánljuk, aki szebbé, mutatósabbá és komfortosabbá szeretné tenni otthonát.

A műanyag redőny fajtái

Számtalan műanyag redőnyfajta áll rendelkezésére: létezik külső tokos kivitelű, amikor a redőnyt utólag szereljük fel az adott nyílászáróra - ebben az esetben a redőny tokja kívül látszódik az ablakon vagy ajtón. Van úgynevezett vakolható tokos kivitelű is, ez esetben a műanyag redőny tokját elrejti a ház későbbi szigetelése - ennek a megoldásnak legnagyobb előnye, hogy a redőny tokja szintén szigetelt, továbbá a ház szigetelése elrejti a redőnyt. De lehetőség van a műanyag redőnyöket ráépíthető tokos kivitelben is megrendelni - ennél a típusnál a redőnytokot a nyílászáróval egy időben szereljük be, így a tok kívülről nem fog látszódni, és a későbbi redőnyszerelési munkákat belülről, a lakótérből lehet megoldani. Legnagyobb előnye a ráépített toknak, hogy gyárilag hungarocell szigetelőbetét van a belsejében, ami a legjobb hang- és hőszigetelő képességet teszi lehetővé.
Redőnyeink mindegyik esetben lehetnek kombináltak (szúnyoghálóval egybeépítettek). Régi faredőny tokjába is szerelhetünk műanyag redőnyöket, így kihasználva a meglévő redőnyszekrényt.
Műanyag redőny motorizálására sajnos nincs lehetőség.
Műanyag redőny motorizálására sajnos nincs lehetőség.

Milyen anyagokat használunk a műanyag redőny szerelésekor?

A redőny alkatrészei (lécek, lefutó sínek, tengely és kisebb alkatrészek), ahogyan a nevében is benne van, műanyagból készülnek. A műanyag redőny tokja hajlított Lindab lemez, oldaluk alumíniumból készül, így a régi vaslemezes tokhoz képest nem rozsdásodik. Műanyag redőnyeink csapágyas tengelyekkel vannak felszerelve, működtetésük így sokkal könnyebb, kényelmesebb, mint régi típusú társaiké.
Természetesen lehetőség van fém tengellyel is felszerelni, valamint műanyag redőnyeink mindig alumínium záróléccel készülnek. Ennek a két megoldásnak az az előnye, hogy nagyobb felület esetén is jó tartása marad a redőnynek, ezáltal megnövekszik az élettartama.
Kérésére a műanyag redőnyöket kombinált (szúnyoghálós) kivitelben is elkészítjük Önnek.

A műanyag redőny felszerelésének folyamata

A műanyag redőny felszerelése minden esetben a tájékozódással és tájékoztatással kezdődik. A megrendelővel történő időpont egyeztetés után a helyszíni felmérés Budapesten és 30 km-es körzetében ingyenes (60000 Ft feletti megrendelés esetén) és nem jár semmilyen kötelezettséggel! (Távolabbi települések esetében kilométerenként 150 Ft útiköltséget számolunk fel) A személyes felméréskor megbeszéljük a megrendelő elképzeléseit és kívánságait, kérésre mintadarabot is tudunk mutatni. A pontos felmérés, valamint az igények átbeszélése után árajánlatot adunk a helyszínen vagy írásban, e-mail formájában, amely alapján a megrendelő eldöntheti, hogy igényt tart-e szolgáltatásunkra. Ha létrejön a megegyezés, megbeszéljük a szerelés pontos időpontját.  
Szereléskor a redőnyök precízen méretre gyártva kerülnek a helyszínre, így csupán össze kell állítanunk, mindez pár percet vesz igénybe redőnyönként. A nyílászáróknál a redőnyzsinórnak/gurtninak fúrunk egy lyukat az ablak/ajtó keretén. A lyukfúrás és a műanyag redőny összeállítása után következik a felszerelés, amely szintén csupán pár percet vesz igénybe. Ideális esetekben a komplett redőny felszerelése 15-20 percig tart. Természetesen léteznek rendhagyó esetek is, amikor például falra (erkély beépítés) kell szerelni a redőnyöket, és betonfúrás, tartókonzolok telepítése, egyéb szerkezeti megerősítések kiépítésére is időt kell szánnunk. A munka végeztével minden esetben a takarítás következik, legvégül a redőnyök helyes működtetésének ismertetése, valamint a munka átadása a megrendelőnek.

Mekkora felfordulással jár a műanyag redőny felszerelése?

Önnek jó hír, nekünk kevésbé, hogy csak a műhelyünkben jár hatalmas felfordulással a redőnyök gyártása… Viccet félretéve, mindent megteszünk azért, hogy az Ön otthonában a munkavégzés a lehető legkisebb felfordulással és kényelmetlenséggel járjon.
Zsinóros/gurtnis kezelés esetén a legnagyobb koszt a bevezető lyuk fúrása okozza, amelytől nem kell megrémülni, ugyanis a műveletet 10mm vagy 16mm átmérőjű fúróval végezzük, így a keletkező forgács csekély mértékű. A redőnyök mértre gyártva kerülnek az Ön otthonába, így azokat már csak össze kell állítanunk és fel kell csavaroznunk a nyílászárókra. Rendhagyó esetekben (amikor például falhoz fogatjuk a redőnyt), előfordulhat beton/tégla fúrás, ami némi porral jár, de mindig próbáljuk a munkáinkat a legkevesebb felfordulással és kosszal végezni.
A műanyag redőnyök felszerelése után a munka során keletkezett törmeléket összetakarítjuk.

 

Garancia műanyag redőnyeinkre

Műanyag redőny felszerelésekor minden esetben 1 év garanciát vállalunk a munkánkra. A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatból adódó meghibásodásokra. (A rendeltetésszerű használatot a redőnyök felszerelésekor személyesen ismertetjük a megrendelővel.)
Zsinóros, illetve gurtnis kezelésű műanyag redőnyök esetén a húzó zsinór és a gurtni élettartamára fél év garanciát vállalunk. Ennek oka a használat gyakoriságában keresendő: van, aki napjában 10-15-ször húzza fel, illetve engedi le a redőnyeit, így a felhúzó hamarabb elkophat, mint annál, aki csak reggelente és esténként használja. Az esetleges anyaghibából vagy szerelésből adódó meghibásodások (amelyek a garancia körébe tartoznak) napi használat során hamarabb előjöhetnek, mint fél év, így a nagyritkán felmerülő problémák hamar kiderülnek és azonnal orvosolhatók.

Hogyan tartsuk karban műanyag redőnyünket?

A redőnyök előnye, hogy anyagából adódóan nem rozsdásodnak, mint a vas, és nem szívja ki őket a nap, mint a faredőnyöket, így különösebb gondoskodásra, átfestésre nincs szükség. A tisztántartásukhoz elegendő egy nedves rongy, esetleg némi mosogatószer, amellyel finoman áttörölve könnyedén tisztává varázsolható a redőny. A redőny egyik fő alkatrésze a tengelye, amely golyóscsapággyal van szerelve, így redőnyének gördülékenysége is biztosítva van, ami szintén nem igényel különösebb karbantartást.
Jó tanács: a redőny tisztítása közben ne használjon durva felületű rongyot vagy szivacsot, valamint savas tisztítószereket, vagy hígítót, ezek ugyanis kárt okozhatnak az alkatrészek felületén!
Gondoskodását redőnye meghálálja, így Önnek hosszú évekig nem lesz gondja otthonának árnyékolására, szigetelésére.

Műanyag redőny áraink

A műanyag redőny árát négyzetméter alapján számoljuk, az árak függnek a redőnylécek és a szerkezet színétől, valamint kiegészítőitől (pl. vakolható tok, egyéb kiegészítők, úgymint kurblis meghajtás vagy szúnyoghálós kivitel).  
1,2 m2 alatti méret esetében a redőny árát 1,2m2-el számoljuk. 

Az ár minden esetben tartalmazza a kiszállás*, gyártás és felszerelés teljes költségét. Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák! Áraink 410 Ft-os Euro árfolyamig érvényesek!

*A helyszíni felmérés Budapesten és 30 km-es körzetében ingyenes (nettó 60000 Ft feletti megrendelés esetén) és nem jár semmilyen kötelezettséggel! (Távolabbi települések esetében kilométerenként 150 Ft útiköltséget is felszámolhatunk a megrendelés mennyiségétől függően)

Műanyag redőny javítás

Ha műanyag redőnye meghibásodik, javítását akkor is vállaljuk, ha nem általunk felszerelt redőnyről van szó. A javítás előnye, hogy az új redőny árának töredékéből meg tudjuk oldani a szervízelést. Lehetőség van szín azonos fő alkatrészek cseréjére, pótlására, gurtni/zsinór cserére, motorok meghibásodásának elhárítására, valamint apróbb műanyag alkatrészek cseréjére is.Hol vállalunk munkálatokat?
Műanyag redőny szerelés - ZolNik redőny árnyékolástechnika - Bízza profikra árnyékolói kivitelezését!